Ολυμπιακός: Ρεκόρ ριμπάουντ στα playoffs της Ευρωλίγκα! (vid)


Ήταν 22/3/2011 όταν ο Ολυμπιακός έκανε ρεκόρ στην ευρωλίγκα με 55 ριμπάουντ που είχε κόντρα στη Σιένα, σε αγώνα playoffs!

Ρεπορτάζ: Νίκος Μαστρογιαννόπουλος

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν στο πρώτο παιχνίδι των playoff την Σιένα του Νίκου Ζήση και με το τελικό 89-41 έκαναν το 1-0 στη σειρά, με μία εξαιρετική-εμφατική εμφάνιση. Η συνέχεια όμως για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν πικρή κατά κάποιο τρόπο αφού η Ιταλική ομάδα πήρε τρεις σερί νίκες και ήταν εκείνη που πήγε στο Final 4 της Βαρκελώνης.

Η ομάδα του Πειραιά στο πρώτο ματς της σειράς κατάφερε να κάνει ένα ρεκόρ στα playoffs της Euroleague. Ποιο ήταν αυτό; Τα 55 ριμπάουντ που κέρδισε καά κράτος. Άφησε πίσω τα 50 της Μπασκόνια από το 2001 μέχρι και σήμερα, παραμένει πρώτη στη σχετική λίστα αλλά και τέταρτη συνολικά. Ο Ολυμπιακός είχε συγκεκριμένα 38 αμυντικά και 17 επιθετικά ριμπάουντ, με τον Γάννη Μπουρούση να κυριαρχούσε στους αιθέρες, αφού μετρούσε 12, ενώ από 7 είχαν οι Ράσο Νεστέροβιτς, Κώστας Παπανικολάου και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Κανένας «ερυθρόλευκος» δεν είχε κάτω από 2 ριμπαόυντ, πλην του Βασίλη Σπανούλη ο οποίος είχε μηδέν στην εν λόγω στατιστική κατηγορία.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές εκείνης της αναμέτρησης.




Νεότερη Παλαιότερη